Slim omgaan met energie

Omwille van het milieu en ook niet onbelangrijk je portemonnee, doe je er verstandig aan om energie te besparen. Maar hoe doe je dat? Met de onderstaande bespaartips helpen we je een handje op weg. Energieprijzen schommelen regelmatig door veranderingen op de handelsmarkt. Wanneer het goed gaat met de economie stijgen ook de prijzen van energie. Dat betekent dat als het minder goed gaat met de economie de prijzen voor energie gaan dalen. Het is dus gunstig om een energiecontract af te sluiten wanneer het niet goed gaat met de economie. Andere factoren die meespelen op de energieprijs zijn politieke onrust, weersomstandigheden en het desbetreffende seizoen. Zijn deze factoren ongunstig dan is het een goed moment om een energiecontract af te sluiten.

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om te besparen op je energierekening. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je woning of bedrijf. Of het kiezen van elektrische apparaten met een zuinig energielabel. Naast het sparen van het milieu zorgen deze maatregelen ook voor een lagere energierekening. En dat willen we natuurlijk allemaal!

Geef een reactie